Γερμανία  -Leipzig   ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

Εταίρος  Wisamar  Bildungsgesellschaft

Δικαιούχοι

 Μαθητές  της  Επαγγελματικής Σχολής

και  του Επαγγελματικού Λυκείου από

το Μηχανολογικό Τομέα.


 Στο πρόγραμμα  καταρτίστηκαν   στην Λειψία (Leipzig) της Γερμανίας , από 07-20/7/2013 μαθητές  του Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού Τομέα οι οποίοι ανταποκρίνονται στο προφίλ του Τεχνίτη-Συντηρητή εξοπλισμού στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας .  Οι μαθητές αυτοί  απέκτησαν πρόσθετα προσόντα  και  ενίσχυσαν την θέση τους στην αγορά εργασίας .

 Ο κύριος στόχος του προγράμματος    Εκπαίδευση στην Πράσινη Ενέργεια  . Training in Green Energy   είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις ικανότητες και  τις εμπειρίες των δικαιούχων, τόσο  στο αντικείμενο κατάρτισής τους, όσο και τα  αυξημένα επαγγελματικά προσόντα και την μεγαλύτερη εξειδίκευση.

Η μετακίνηση πλέον εργαζομένων έχει ξεπεράσει τα στενά Εθνικά όρια και οι Ευρωπαίοι πολίτες αναζητούν πλέον απασχόληση σε όλη την Ευρώπη. Στους στόχους του σχεδίου μας θα είναι οι μαθητές να γνωρίσουν, να βιώσουν και να συνειδητοποιήσουν  σε πραγματικές συνθήκες την ανάγκη γνώσης των ξένων γλωσσών , τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας , και  τον τρόπο ζωής και εργασίας των Εταίρων μας, ώστε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση , την αυτοεκτίμηση,  την αυτοσυντήρηση, την κριτική, την υπευθυνότητα , την συνέπεια και το ομαδικό πνεύμα εργασίας.

Στα πλαίσια της παιδαγωγικής, πολιτιστικής και γλωσσικής προετοιμασίας ,δόθηκε στους  μαθητές η δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση στα Αγγλικά τους, να μάθουν εκφράσεις που θα βοηθήσουν στην καθημερινή επικοινωνία στην  χώρα προορισμού , να μελετήσουν την ιστορία και την  κουλτούρα των  Γερμανών  εταίρων , και να γνωρίσουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο ζωής τους .

Επίσης  κατά την παραμονή τους , παρακολούθησαν , μαθήματα   Γερμανικής γλώσσας  με σκοπό  να  ενθαρρύνουμε τους μαθητές  να γνωρίσουν και να μάθουν ξένες γλώσσες. Η πολυγλωσσία στην Ευρώπη είναι πανευρωπαϊκός στόχος.Έχοντας σαν βάση τις γνώσεις αυτές ,κατά τη  παραμονής τους βίωσαν και  συμμετείχαν  ενεργητικά στη ζωή και στη δράση στη χώρα υποδοχής.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται  από το Ευρωπαϊκό  Πρόγραμμα Δια βίου Μάθηση – Τομεακό  υποπρόγραμμα Leonardo
da Vinci.

 Η κατάρτιση περιλάμβανε  επίσκεψη μελέτης σε εγκαταστάσεις Ηλιακών  πάρκων  ,συγκροτήματα Ανεμογεννητριών ,και εγκαταστάσεις Παραγωγής Βιοαερίου.

Επίσης  μέρος του προγράμματος ήταν η κατάρτιση  σε επιλεγμένα σχετικά  ηλεκτρομηχανολογικά θέματα.

 

 
Φορέας   υποδοχής στην Γερμανία  ηταν  η εταιρεία Wisamar Bildungsgesellshaft,  με την οποία το ΣΕΚ Θήβας συνεργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια   στα  πλαίσια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων .
Brandis  Επισκεψη σε Ηλιακα Παρκα .
Κατάριση στη συντήρηση των Πάρκων ,Πληροφορίες σχετικά με τις τεχνολογιες και οικνομικά στοιχεία εγκατάστασης ,λειτουργίας και αποσβέσεων.

 
  Επισκεψεις σε Μοναδες Βιοαεριου
Brandis -Eταιρια Juvi.
Διαδικασίες παραγωγής Βιοαερίου.
 
Hanover  - Herrenhausen Υδροηλεκτρικος Σταθμος Παραγωγης  Ηλεκτρικης Ενεργειας,με Στροβιλο Kaplan.
Κατασκευη -λειτουργικα στοιχεια και  ρυθμισεις .

 Hanover- Herrenhausen Υδροηλεκτρικος Σταθμος Παραγωγης  Ηλεκτρικης Ενεργειας Με Στροβιλο Kaplan.

 
Rabutz-Τεχνoλογικο Οικολογικο Κεντρο στις Ανανεωσιμες Πηγες Ενεργειας .

 
Συνδεσμοι
Οδηγός Δραστηριοτήτων Προγράμματος (Κατεβάστε το έντυπο -PDF)

Biogas Brandis
http://www.juwi.de/bioenergie/referenzen/biogasanlage_brandis.html


Brandis Ηλιακο Παρκο
http://www.juwi.de/ueber_uns/standorte_weltweit/brandis.html

WindPark Dardesheim
http://www.energiepark-druiberg.de/index.php?id=news

Technical Ecological ProjectCentre Rabutz
http://www.rennstall-rabutz.de/index.htm

ΣΕΚ Θήβας