Το Υδρο-Ρομπότ ! Το Hydrobot είναι ένα , τηλεκατευθυνόμενο, υποβρύχιο όχημα (ROV - Remotely Operated Vehicle) το οποίο είναι κατασκευασμένο  από  απλά υλικά και εργαλεία.

Σκοπός του είναι η  εξερεύνηση του  υδάτινου περιβάλλοντος  ,και η συλλογή  μετρήσεων  και  δειγμάτων  με τη βοήθεια επιπλέον συσκευών.

Τα δομικά του στοιχεία είναι  απλά και οικονομικά υλικά, όπως πλαστικοί  σωλήνες ύδρευσης, πλωτήρες, μικροί  ηλεκτρικοί  κινητήρες παιχνιδιών, και γενικά υλικά που μπορεί εύκολα να βρει κανείς .Συναρμολογούνται και  από τους μαθητές με την βοήθεια απλών οδηγιών.

Η βασική έκδοση  μπορεί να επεκταθεί  προσθέτοντας αδιάβροχες κάμερες, αισθητήρες, φώτα, και άλλα συστήματα, τα οποία προσδίδουν στο Hydrobot επιπλέον δυνατότητες ώστε να μπορεί να κάνει μετρήσεις βάθους, να λάβει δείγματα νερού για ανάλυση, αλλά και να τραβήξει μοναδικές υποθαλάσσιες φωτογραφίες ή video. Τα αποτελέσματα των  μετρήσεων , μπορούν να διαμοιράζονται  με άλλους μέσω του online forum και να καταχωρούνται σ τη   βάση  μετρήσεων του προγράμματος.

Η αναζήτηση όμως δεν σταματά εδώ. Καθώς η διασύνδεση των επιπλέον συσκευών είναι βασισμένη στο Arduino, ανοίγονται νέοι δρόμοι προς την Ηλεκτρονική ,και τον προγραμματισμό. Μετά έρχεται η βελτίωση και η εναλλακτική χρήση των μηχανικών και ηλεκτρονκών μερών του συστήματος. Έτσι το απλό  Hydrobot γίνεται το πρώτο σκαλοπάτι ,το πρώτο βήμα προς τη Μηχατρονική και τη Ρομποτική.

Τα σχολεία υλοποιούν το πρόγραμμα αυτό με την βοήθεια κα την χορηγία του Ιδρύματος Ευγενίδου.