Πρόγραμμα  SELFIE

Το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας  εφάρμοσε το πρόγραμμα SELFIE  το  2018-2019 ,για την αποτίμηση της  αξιοποίησης των  ψηφιακών τεχνολογιών.

Το SELFIE είναι ένα  διαδικτυακό εργαλείο που βοηθά τα σχολεία να αξιολογήσουν πώς χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες για καινοτόμο και αποτελεσματική μάθηση.

Με το SELFIE, τα σχολεία μπορούν να σχηματίσουν μια εικόνα της προόδου τους όσον αφορά τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των υπευθύνων σχολείου.  Περισσότερες πληροφορίες.

https://schools-go-digital.jrc.ec.europa.eu/about

-//-

Δίκτυο Ιστορίας της Βοιωτίας .

dti

Το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας  συμμετέχει και υποστηρίζει τεχνικ’α το  πρόγραμμα «Σχεδιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για χώρους πολιτισμικής αναφοράς της Βοιωτίας» το οποίο υλοποιείται απο συναδέλφους φιλολόγους  των σχολείων της Βοιωτίας , που είναι στην παιδαγωγική ευθύνη του σχολικού συμβούλου κου  Δρ .Ευστρατίου Μαιστρέλλη.

Νέα από τη Σχολική Ζωή

Δρασεις 2015

Hydrobot Project.

Πρόγραμμα Τεχνολογίας ?Συναρμολόγηση υποβρύχιου Ρομπότ για Εξερεύνηση του υδάτινου περιβάλλοντος.

OH4HS  (Open Hardware for High Schools) 

Σεμινάριο εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών  στο Arduino από τοΕργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων και Επεξεργασίας Ψηφιακών Μέσων (http://dsmc2.eap.gr/ ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το σεμινάριο Open Hardware 4 High Schools  υλοποιείται υπό την αιγίδα του προγράμματος Computer Science For High School της εταιρείας Google.

 Ευρωπαϊκές Εκπαιδευτικές Δράσεις

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα EU-Code Week 15

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής EU Robotics Week 15

————————————

Ε.Κ. Θήβας – 15 Μαιου 2014

Βράβευση των τελειόφοιτων μαθητών ηλεκτρολογίας του ΕΠΑΛ Θηβας

Το νέο ΔΣ του Σ.Ε.Η. Θήβας σε συνεργασία με το  Ε.Κ. Θήβας   βράβευσε για ακόμη μια φορά τους τελειόφοιτους του τμήματος Ηλεκτρολογίας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, ο πρόεδρος του συνδέσμου κος  Φίλης Θεοφάνης και ο αντιπρόεδρος κος  Μπάρκας Ιωάννης  επισκέφθηκαν τους μαθητές της 3ης τάξης και έκαναν μαζί τους μια εποικοδομητική συζήτηση στα πλαίσια της  πληροφόρησης των μαθητών για το εργασιακό περιβάλλον και της απαιτήσεις της  αγοράς  εργασίας που θα αντιμετωπίσουν πλέον ως μελλοντικοί επαγγελματίες του κλάδου  .

Τα θέμα που μονοπώλησαν  το ενδιαφέρον και τα οποία ανέπτυξαν ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του συλλόγου  ήταν , ο επανέλεγχος των εγκαταστάσεων  καθώς και  η  Ασφάλεια και Ποιότητα .

Στο τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του ΔΣ μοίρασαν στα παιδιά βεβαιώσεις παρακολούθησης σεμιναρίων από σεμινάρια σχεδιαστικών προγραμμάτων που είχε διοργανώσει ο σύνδεσμος στο γραφείο του.

Επίσης, δώρισαν το καθιερωμένο πια βιβλίο ηλεκτρολογίας στους μαθητές για τους ελέγχους και επανελέγχους  σύμφωνα με το νέο πρότυπο HD384 και τόνισαν για  άλλη μια φορά ότι ο σύνδεσμος θα είναι πάντα στη διάθεσή τους σε οτιδήποτε χρειαστούν και στην μετέπειτα πορεία τους ως ηλεκτρολόγοι.

sek5  sek3