Καλως Ηλθατε!

Καλώς ήλθατε στο Εργαστηριακο Κεντρο Θηβας !

Το Εργαστηριακο Κεντρο  Θήβας Ιδρύθηκε το 2006. Συστεγάζεται με το Επαγγελματικό Λύκειο   και την Επαγγελματική Σχολή Θήβας τα οποία υποστηρίζει από πλευράς εργαστηριακών χώρων και μαθημάτων .

Εσωτερικός Κανονισμός

Ο εσωτερικός κανονισμός Λειτουργίας του ΕΚ Θήβας ρυθμίζει  το γενικό κανονιστικό Πλαίσιο  λαμβάνοντας υπόψη  όσα   προβλέπονται από την πολιτεία για την εκπαίδευση και τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων και των Εργαστηριακών Κέντρων , καθώς και τις αποδεκτές παιδαγωγικές αρχές, τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του Σχολείου και τα χαρακτηριστικά της τοπικής σχολικής και ευρύτερης κοινότητας.

Μπορείτε να δείτε σχετικό εγγραφο εδώ

Σχέδιο Δράσης ΕΠΑΛ 2019

Το Εργαστηριακό Κέντρο και το ΕΠΑΛ Θήβας συνεργάστηκαν στην υλοποίηση του Σχεδίου δράσης ,στα πλαίσια του Έργου Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ ,με τιτλο : ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ- 3D ΣΧΕΔΙΑΣΗ 3D ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αντικείμενο του έργου είναι :

  1. Ανοικτές Τεχνολογίες ?Ανοικτό Λογισμικό και Υλικό ?Αποθετήρια.
  2. Ελεύθερο & Ανοικτό Λογισμικό Σχεδίασης ? Free Open Software.
  3. Ελεύθερο Υλικό Free Open Hardware.
  4. 3D Σχεδίαση ? 3D Εκτύπωση.

Στο Σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την Περιγραφή και τα Παραδοτέα του Έργου .

https://mnae.noesis.edu.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%cf%84%ce%b5%cf%83-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%b5%cf%83-3d-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%b7-3d-%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%85/


Συνεργασία Εργαστηριακών Κέντρων Θήβας- Λαμίας -Χαλκίδας

Μια συμμαχία γνώσης και συνεργασίας σε όλα τα εκπαιδευτικά Θέματα που απασχολούν τα Εργαστηριακά Κέντρα ξεκίνησε το σχολικό έτος 2018-2019 .

Το πλήρες κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Επίσκεψη Τομέα Γεωπονίας στη Φάρμα Μανιταριών ΔΙΡΦΥΣ

Ο τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στις 19-4-2018 στην φάρμα μανιταριών Δίρφυς που βρίσκεται στους Καθενούς Ευβοίας. Στην επίσκεψη οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής των μανιταριών , στους χώρους συσκευασίας και τυποποίησης καθώς και στο μανιταροπωλείο. Ενημερώθηκαν για τις συνθήκες καλλιέργειας των μανιταριών για την συσκευασία τυποποίηση και εμπορία τους . Επίσης στο μανιταροπωλείο γνώρισαν διάφορα προϊόντα που παράγονται με μανιτάρια.

Επίσκεψη Τομέα Γεωπονίας στα Φυτώρια Plantas AE

Ο τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ στις 29-3-2018 πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην εταιρεία PLANTAS Α.Ε που βρίσκεται στην περιοχή της Θήβας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν  για την λειτουργία γενικά μιας γεωργικής επιχείρησης και ειδικότερα για την λειτουργία μιας επιχείρησης παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού, για τις ειδικές συνθήκες καλλιέργειας φυτών σε θερμοκήπιο (υποστρώματα, περιβαλλοντικές συνθήκες, εμβολιασμό λαχανικών κλπ) και για την τυποποίηση, μεταποίηση και εμπορία των προϊόντος .