Καλως Ηλθατε!

Καλώς ήλθατε στο Εργαστηριακο Κεντρο Θηβας !

 

Το Εργαστηριακο Κεντρο  Θήβας Ιδρύθηκε το 1996. Συστεγάζεται με το Επαγγελματικό Λύκειο   και την Επαγγελματική Σχολή Θήβας τα οποία υποστηρίζει από πλευράς εργαστηριακών χώρων και μαθημάτων .

 

Επιλέγω ΕΠΑΛ !

Διαφημιστικό Υλικό του Υπουργείου Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων.

Επιλεγω ΕΠΑΛ

epilego-epal

Μαθητεία στα ΕΠΑΛ

mathitia-2017

Ημερίδα Διάδοσης Αποτελεσμάτων ERASMUS+ 09-05-2017

Ημερίδα  Διάδοσης  Αποτελεσμάτων  ERASMUS+

Πρόγραμμα Αρχικής  Επαγγελματικής Κατάρτισης

2016? 1?EL01?KA102?022978

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κινητικότητας παρουσιάζουν τις εμπειρίες  τους .

Παρουσιάζουν  με λεπτομέρειες  το πρόγραμμα κατάρτισης  και τα εξειδικευμένα σεμινάρια που παρακολούθησαν . Λεπτομερείς για το πρόγραμμα στον σύνδεσμο που ακλουθεί .

http://www.sekthivas.mysch.gr/euprgs/erasmus16/index.htm

Afisa-EK

Photo-1

 

Δίκτυο Ιστορίας της Βοιωτίας

Δίκτυο Ιστορίας της Βοιωτίας .

«Σχεδιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για χώρους πολιτισμικής αναφοράς της Βοιωτίας»

Την τρέχουσα σχολική χρονιά (2016-2017) δημιουργήθηκε και  λειτουργεί στο νομό μας το Δίκτυο Τοπικής Ιστορίας με θέμα: «Σχεδιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για χώρους πολιτισμικής αναφοράς της Βοιωτίας». Το δίκτυο είναι υπό το συντονισμό και την καθοδήγηση του Σχολικού Συμβούλου Φιλόλογων Ν. Βοιωτίας Ευστράτιου Μαϊστρέλλη  και συμμετέχουν ήδη 19 σχολεία της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Το Δίκτυό μας εγκρίθηκε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Αρ. Πρωτ. : Φ13.1/ 18939 /Δ2/6-2-2017 του ΥΠ.Π.Ε.Θ.), κατόπιν της θετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) με το με αρ. πρωτ. 3/19-01-2017 Απόσπασμα Πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου του, και θα έχει διετή διάρκεια.

Το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας συμμετέχει στο Δίκτυο  υποστηρίζοντας τη διαδικτυακή παρουσία του  Δικτύου. Εδώ  www.sekthivas.mysch.gr\dti\index.html μπορείτε να βρείτε τις Επιμορφωτικές Δράσεις του Δικτύου, τα σχολεία που συμμετέχουν στο Δίκτυο και κυρίως τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που έχουν υλοποιήσει σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους του νομού μας.

dti

Βράβευση μαθητών ηλεκτρολογίας του ΕΠΑΛ

Ε.Κ. Θήβας – 15 Μαιου 2014

Βράβευση των τελειόφοιτων μαθητών ηλεκτρολογίας του ΕΠΑΛ Θηβας

Το νέο ΔΣ του Σ.Ε.Η. Θήβας σε συνεργασία με το  Ε.Κ. Θήβας   βράβευσε για ακόμη μια φορά τους τελειόφοιτους του τμήματος Ηλεκτρολογίας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, ο πρόεδρος του συνδέσμου κος  Φίλης Θεοφάνης και ο αντιπρόεδρος κος  Μπάρκας Ιωάννης  επισκέφθηκαν τους μαθητές της 3ης τάξης και έκαναν μαζί τους μια εποικοδομητική συζήτηση στα πλαίσια της  πληροφόρησης των μαθητών για το εργασιακό περιβάλλον και της απαιτήσεις της  αγοράς  εργασίας που θα αντιμετωπίσουν πλέον ως μελλοντικοί επαγγελματίες του κλάδου  .

Τα θέμα που μονοπώλησαν  το ενδιαφέρον και τα οποία ανέπτυξαν ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του συλλόγου  ήταν , ο επανέλεγχος των εγκαταστάσεων  καθώς και  η  Ασφάλεια και Ποιότητα .

Στο τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του ΔΣ μοίρασαν στους μαθητές βεβαιώσεις παρακολούθησης σεμιναρίων από σεμινάρια σχεδιαστικών προγραμμάτων που είχε διοργανώσει ο σύνδεσμος στο γραφείο του.

Επίσης, δώρισαν το καθιερωμένο πια βιβλίο ηλεκτρολογίας στους μαθητές για τους ελέγχους και επανελέγχους  σύμφωνα με το νέο πρότυπο HD384 και τόνισαν για  άλλη μια φορά ότι ο σύνδεσμος θα είναι πάντα στη διάθεσή τους σε οτιδήποτε χρειαστούν και στην μετέπειτα πορεία τους ως ηλεκτρολόγοι.

sek5 sek3

Επισκεψη σε Μοναδα Καλιεργειας Μανιταριων

O ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ?ΔΙΡΦΥΣ?

Την Παρασκευή 2-5-2014 ο τομέας γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ ?ΕΚ ΘΗΒΑΣ  επισκέφτηκε τη φάρμα μανιταριών «Δίρφυς» που εδρεύει στον Πισσώνα Ευβοίας. Στην επίσκεψη  έγινε ξενάγηση στους χώρους καλλιέργειας μανιταριών,  και στο συσκευαστήριο-τυποποιητήριο  της μονάδας.

Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές  μας να  μάθουν και να δουν σε πραγματικές συνθήκες τον  ιδιαίτερο τρόπο καλλιέργειας. των Μανιταριών. (Χώροι και  συνθήκες καλλιέργειας, Παρασκευή υποστρώματος, χρήσεις των μανιταριών από τον άνθρωπο, συνθήκες αγοράς και κόστος εγκατάστασης κ.α.)

Επίσης συμμετείχαν με πρακτική εξάσκηση στην συγκομιδή, την τυποποίηση και την συσκευασία μανιταριών της ποικιλίας κίτρινα πλευρώτους.

m8sm7s

m13sm15s